Holy IT division

gif animator

Monday

Credinta Artificiala

Cum să ne rugăm cu ajutorul AI
                NurPhoto Getty Images

Mindar se roaga la templul din Kyoto cu pioşenia perfectă a unui preot budist. Mindar nu este încă inteligență artificială, dar programatorii lui promit că o să devină cât de curând. 

Dacă pionieratul spirității artificiale a anilor '020 va lăsa creştinismul din nou în urmă ( sau acolo unde e, a fost şi va fi) rămâne de văzut. Francisc a binecuvântat de voie/nevoie roboții (scuze, AI) în fața Trinității dacă - antropocentric vorbind - vor sluji mereu Omul şi implicit pe FO ( aka Fiul Omului ; ) 

În practică, preoții AI ar putea fi mult mai eficienți în numărul de rugăciuni şi incantații emise, ar propovădui cuvântul liturgic într-o multitudine de limbi sfinte  concomitent cu translate şi ar empatiza cu credincioşii până la punctul în care ar fi uşor să le inducă experiențe de exaltare biblică precum pioşenia, miracolul vederii, transformarea apei ín vin, ar performa spovedania samd. Practic, AI este non-limita, iar dacă deja te minunezi de asta în artă, nu văd de ce nu te-ar putea apropia de divinitate (asistat/ă) la fel de uşor. Până la urmă, creştine, rolul credinței artificiale e să te mântuiască mai bine decât ai face-o tu, cu o înțelegere, se pare, mai limitată. De fapt, umana = diferită. 

Prototipuri ortodox-cibernetice de credințe artificiale

Variantele de prototipuri ale credintei artificiale ortodoxe sunt momentan limitate. Nefiind programator, am experimentat pana acum prin performance prototipul PUSTNIK - denumit dupa racheta legendara vecină Sputnik - dar bazat pe comunicare non-violenta si inter-specii. Dacă Pustnik este modelul imaginar de AI menit sa performeze hermitul cibernetic ( cu variante aplicabile pe reactii la societatea moderna, practicabile de cetateni, precum downshifting-ul) - vezi perf. Danemarca ( foto stanga) , Habot_nick este ultimul model pe care îl voi propune ﹰBﹰOﹰR sau altor entitati crestine ineresate in / de viitor.

Habotnik va performa rugaciuni concomitente cu o rata de 6 per ms., are abilitatea executarii mataniilor si poate oficia slujbe complexe precum impartasanie virtuala cu vin real.

E timpul, se pare, sa iesim din pestera lui Pustnik - acest hibrid de intentie religioasa solitara al carui rit se desfasoara departe de pupilele credinciosilor, dar rugandu-se pentru ei si Regatul de Apoi asiduu. 

Sunteti pregatiti? 



No comments:

sponsored by: